Järvsöguiderna

Värdskap, utmaningar och upplevelser

Mitt i Hälsingland ligger vackra Järvsö och här väntar Järvsöguiderna på dig, med alla de upplevelser och äventyr Järvsö och Hälsingland har att erbjuda!

Hälsingland är unikt och kontrastrikt på många vis, och älven Ljusnan möter fjäll, skogar, sjöar, blånande berg, vackra Hälsingegårdar och slutligen havet på sin väg genom landskapet. Den stora variationen ger oss fantastiska möjligheter att ge våra besökare unika upplevelser och utmaningar inom områdena natur, vildmark, kultur och mat.

Vill du smaka äkta hälsingeostkaka eller prova på nya sätt att uppleva naturen, i din egen takt? Vill du kanske cykla olika stigar varje dag, prova på att gå med snöskor, eller följa med som passagerare på skoterturen? Hos Järvsöguiderna handlar upplevelsen om att du ska mysa och må bra utifrån dina erfarenheter och önskningar.

Läs mer på  www.jarvsoguiderna.se

jarvsoguiderna_06
jarvsoguiderna_07
jarvsoguiderna_05
jarvsoguiderna_04
jarvsoguiderna_03
jarvsoguiderna_02
jarvsoguiderna_01
previous arrow
next arrow
Shadow

image/svg+xml

Järvsöbacken

Skidåkning för hela familjen i Järvsöbacken!

Mitt bland Hälsinglands blånande berg och djupa dalar ligger Järvsöbacken, vackert belägen med utsikt över Järvsö och Ljusnan.

En modern anläggning för hela familjen med 20 nedfarter, 8 liftar,
5 rullband och ett utvecklat snösystem med totalt 180 snökanoner fördelat på alla backarna gör Järvsöbacken till en av Sveriges mest välbesökta anläggningar för skidåkning.

Järvsöbackens snöläggare är erkänt duktiga och ordnar snö i toppkvalité. Bra pistade backar är vårt signum, pistar alla backar varje natt så det blir nypistad till morgonen.

Här finns backar för alla, gröna, blå, röda, svarta, freeride park och ett stort barnområde. I barnområdet finns även en avdelning med små lätta hopp och rails för de minsta. Mitt i systemet ligger det omtyckta skicross banan.

I Järvsöbacken har många barn och ungdomar tagit sina första skär i en skidbacke, många vuxna också för den delen. Järvsöbacken är en familjeanläggning i den rätta bemärkelsen, där finns skidåkning för hela familjen.

All skidutrustning finns att hyra och skidskolan är mycket populär för både nybörjare och de som vill utveckla sin åkning ytterligare.

Läs mer på www.jarvsobacken.se

jarvsobacken_01
jarvsobacken_02
jarvsobacken_03
jarvsobacken_04
jarvsobacken_05
jarvsobacken_06
jarvsobacken_07
jarvsobacken_08
jarvsobacken_09
jarvsobacken_10
jarvsobacken_11
jarvsobacken_12
jarvsobacken_13
jarvsobacken_14
previous arrow
next arrow
Shadow

image/svg+xml

downhill_01
downhill_02
downhill_03
downhill_04
downhill_05
downhill_06
downhill_07
downhill_08
previous arrow
next arrow
Shadow

Järvsö Bergscykel Park

Upplev adrenalinet

Järvsö Bergscykel Park är en cykelupplevelse du inte har stött på tidigare. Lederna på berget är byggda och designade av Whistler Gravity Logic, företaget som har byggt alla leder i Whistler Bike Park i Kanada. De ligger bland annat bakom A-Line, världens mest kända bergscykel-led.

Järvsö Bergscykel Park är otroligt stolta över att Whistler Gravity Logic tyckte att Öjeberget i Järvsö höll sån klass att de var villiga att bygga en park här.

Materialet i lederna håller högsta kvalitet då det är en blandning av sand och jord som gör att dräneringen blir exemplarisk samtidigt som marken sätter sig bra så att du alltid har perfekta leder att cykla på.

Du kommer under din vistelse att cykla mer utför än du någonsin tidigare har gjort.

Läs mer på www.jarvsobergscykelpark.se

image/svg+xml

Harsa

Längdparadiset i Hälsingland

Harsagården ligger vackert och ostört invid Harsasjön, på 400 m.ö.h. här brukar snön komma i oktober och ligger kvar en bit in i april. 80 km välpreparerade skidspår i underbar natur som passar allas konditioner och färdigheter. Från 1,5 km till 20 km klassiska spår.

Harsa har även ett skatespår på 10 km samt 3 km elljusspår.  Många av spåren fungerar mycket bra att åka med pannlampa. Det är en fantastisk upplevelse när det är månljust! Tillgång till vallabod, vallaservice och butik finns. Spåren stäms av varje dag och spårar om det behövs med bandvagn eller skoter.

Vintertid finns här skoterleder samt 85 km skidspår som går i en underbar natur och som passar allas konditioner.

I den levande kulturbygden samsas den gamla kulturen med all modern komfort som Harsagården erbjuder.

Strax intill gården ligger Svedbovallen, där det sommartid finns bopigor som sköter djuren. Den lugna miljön och goda maten skapar även förutsättningar för kurser, konferenser och träningsläger som ger kunskap och bra resultat.

Sommartid finns här sköna naturstigar, vandringsleder, båt- och kanotuthyrning, badplats. Harsasjön erbjuder bra fiske året om. I sjön finns Ljusnanöring, Jämtlandsröding, Abborre, Gädda och Siklöja. Pris dygnskort 50kr, i några vatten är dygnskortet högre. Fiskekort kan lösas i Harsagårdens reception. När receptionen inte är bemannad finns en fiskkortsautomat.

Läs mer på www.harsa.se

harsa_01
harsa_02
harsa_03
harsa_04
harsa_05
harsa_06
harsa_07
harsa_08
harsa_09
harsa_10
previous arrow
next arrow
Shadow

image/svg+xml

jarvzoo_01
jarvzoo_02
jarvzoo_03
jarvzoo_04
jarvzoo_05
jarvzoo_06
jarvzoo_07
jarvzoo_08
jarvzoo_09
jarvzoo_10
jarvzoo_11
jarvzoo_12
jarvzoo_13
jarvzoo_14
jarvzoo_15
jarvzoo_16
jarvzoo_17
jarvzoo_18
jarvzoo_19
jarvzoo_20
previous arrow
next arrow
Shadow

Järvzoo

Kom närmare naturen och djuren

Ett besök på Järvzoo är en magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här finns något för alla, ung som gammal. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, räv och ren är bara några av alla djur du kan träffa här.

På Järvzoo vandrar du skyddat genom djurens naturliga miljö, längs en promenadvänlig 3 km trätrottoar med flera mysiga rastplatser. Djuren är vilda, och för att de ska fortsätta vara det och känna sig som hemma, är hägnen stora och naturen de lever i orörd.

Rävar, ekorrar, och andra djur smyger sig in till Järvzoo titt som tätt, och överraskar besökarna med sin oväntade närvaro. Chansen att få se bonusdjuren höjer spänningen lite extra, särskilt för barnen – så håll utkik!

Entren är öppen för insläpp dagligen mellan 10.00 & 15.00

Läs mer på  www.jarvzoo.se