Harsa

Längdåkningsparadiset i Hälsningland

Harsagården ligger vackert och ostört invid Harsasjön, på 400 m.ö.h. här brukar snön komma i oktober och ligger kvar en bit in i april. 80 km välpreparerade skidspår i underbar natur som passar allas konditioner och färdigheter. Från 1,5 km till 20 km klassiska spår.

Harsa har även ett skatespår på 10 km samt 3 km elljusspår. Många av spåren fungerar mycket bra att åka med pannlampa. Det är en fantastisk upplevelse när det är månljust! Tillgång till vallabod, vallaservice och butik finns. Spåren stäms av varje dag och spårar om det behövs med bandvagn eller skoter.

Vintertid finns här skoterleder samt 85 km skidspår som går i en underbar natur och som passar allas konditioner.

I den levande kulturbygden samsas den gamla kulturen med all modern komfort som Harsagården erbjuder.

Strax intill gården ligger Svedbovallen, där det sommartid finns bopigor som sköter djuren. Den lugna miljön och goda maten skapar även förutsättningar för kurser, konferenser och träningsläger som ger kunskap och bra resultat.

Sommartid finns här sköna naturstigar, vandringsleder, båt- och kanotuthyrning, badplats. Harsasjön erbjuder bra fiske året om. I sjön finns Ljusnanöring, Jämtlandsröding, Abborre, Gädda och Siklöja. Pris dygnskort 50kr, i några vatten är dygnskortet högre. Fiskekort kan lösas i Harsagårdens reception. När receptionen inte är bemannad finns en fiskkortsautomat.

Kombinera längdskidåkning och boende hos oss på Alpstigen6 för den bästa upplevelsen.

20 km från

Bo i stuga i Järvsö med närhet till upplevelser och äventyr! Underbar utsikt i naturskön miljö. Hyr stuga och boende - enkelt och bekvämt.